באשת הפה
ריח רע מהפה הנקרא בשפה רפואית הליטוזיס, יכול להיות מאוד לא נעים וליצור בעיות חברתיות ונתק תקשורתי מאנשים אחרים. עם ריח רע מהפה נחוש חוסר ביטחון בפגישה עם אנשים אחרים, נחשוש לדבר ונרגיש כנראה מבוכה. מסטיקים, מי פה, משחות שיניים הם מוצרים המסייעים ליצירת ריח פה טוב יותר אך הם זמניים ולכן לא מספיק להשתמש בהם במידה ויש בעיה.
למה יש ריח רע מהפה?
יובש בפה, מזונות מסוימים כגון שום, בצל ותבלינים, הרגלים למיניהם כמו צריכת מוצרי טבק ומצבים בריאותיים שונים כמו דלקות כרוניות במערות האף, זיהומים בפה עקב עששת או דלקות חניכיים, חיידקים המצטברים על השקדים בגרון, הפרעות מטבוליות בתהליך העיכול ובקיבה ואף סוגי מחלת סרטן מסוימים יכולים להוביל לריח רע מהפה. עם היגיינת שיניים פשוטה וקפדנית לא עוזרת, סימן שיש כאן בעיה משמעותית יותר ויש לבדוק אותה ולא להזניח, אחרת היא עלולה רק להחמיר.
אבחון ובדיקות
אפשר להתחיל מלאבחן את אורח החיים וההיגיינה שלכם, לוודא שמצחצחים שיניים בוקר וערב כל פעם לפחות 2 דקות ביסודיות, מצחצחים גם את הלשון, משתמשים בחוט דנטלי ושותים הרבה מים.
אם זה לא עוזר צריך להגיע לרופא שיניים. הרופא ידע לזהות גם אם הריח הרע מגיע מהפה או מהאף וגם לבדוק אם המקור לריח רע הוא דווקא הלשון. כמובן אם הרופא יחשוד שהסיבה לריח רע מהפה היא עמוקה יותר מאשר בעיות בחלל הפה, הוא יפנה אתכם לרופא אחר שיסייע לכם לגלות את הבעיה. ריח רע מהפה כשלעצמו הוא לא נעים אך לא מסכן. עם זאת, הסיבה אשר בגינה יש את הריח הרע מהפה, יכולה להיות רצינית.
טיפולים, תרופות ומניעה
כאמור לשמור על היגיינת פה נכונה עם צחצוח לאחר האוכל, צחצוח שיניים, חניכיים ולשון ושימוש בחוט דנטלי מסייעים למניעה של ריח רע. להעדיף לשתות יותר מים ממשקאות אחרים בייחוד תוססים ואלכוהול למניעת יובש בפה, להחליף מברשת שיניים כל שלושה עד ארבעה חודשים, להימנע ממזונות שעושים ריח רע מהפה ולהיבדק קבוע אצל הרופא שיניים- כל אלה יסייעו לכם בנושא המניעה. אם הריח הרע מגיע עקבת בעיות שיניים, לשון או חניכיים ולא עובר עם היגיינת פה טובה, הרופא שיניים כבר יבדוק אתכם, יאבחן את הבעיה ויתאים לכם את הטיפול והתרופה הנכונים.
רק בריאות וניחוחות נפלאים!